שנת 2018: מחירי הגז הגבוהים באירופה מאז 2014
מחירי הגז הטבעי באירופה בשנת 2018 היו הגבוהים ביותר מאז שנת 2014 . מחיר הגז הממוצע בשנת 2018 בנקודות הסחר המרכזיות באירופה היה גבוה בכ-38%-28% לעומת מחיר הגז הממוצע בשנת 2017. עליית המחיר החדה ביותר ביבשת התרחשה אצל שתי מפיקות הגז המשמעותיות במערב אירופה – הולנד ואנגליה.
מחיר הגז הממוצע באנגליה (NPB) עמד בשנת 2018 על $8.1, עלייה של 38% לעומת המחיר הממוצע בשנת 2018. בהולנד (TTF) נרשמה קפיצה דומה של 38% במחיר הממוצע של הגז, אשר עמד בשנת 2018 על $7.9.
במהלך השנה מחירי הגז באירופה חצו מספר פעמים את רף $10 ונסחרו ברמה החודשית הגבוהה ביותר מזה 55 חודשים וזאת במקביל למסחר בחוזים העתידיים למסירת גז טבעי בחורף (רבעון ראשון 2019) שנסחרו במהלך ספטמבר בשיא של 10 שנים. לעומת זאת, מחירי הגז בישראל נשארים יציבים, ובמחיר תחרותי ואטרקטיבי בהשוואה בינ"ל של כ-5.4 דולר, עשרות אחוזים נמוך מהשווקים באירופה.
עליות המחירים בשנת 2018 באירופה משלימות מהלך עליות תלת-שנתי גלובלי בשווקי הגז הטבעי בעולם. בניגוד למגמת עליית המחירים בעולם, המחירים בישראל נשארו יציבים, זאת בהתאם לנוסחת ההצמדה בחוזה הגז של חברת חשמל שנוסחת ההצמדה בו נועדה לתת מענה לתנודתיות במחירי האנרגיה בעולם. להלן סקירה של התפתחות המחירים במקומות שונים בעולם:
אירופה:
אנגליה:
- בשנת 2018 עמד מחיר הגז הממוצע באנגליה (NBP) על $8.1, עלייה של 38% לעומת המחיר הממוצע בשנת 2017. הממוצע השנתי הגבוה מאז שנת 2014.
- בתחילת חודש מרץ נסחר הגז הטבעי באנגליה במחיר של מעל ל-$30, שיא של שני עשורים וזאת בעקבות גל קור שפקד את המדינה במקביל למחסור בגז זמין. לעומת זאת מחיר הגז הנמוך ביותר שנרשם במהלך השנה באנגליה עמד על $6.9.
הולנד:
- מחיר הגז בממוצע בהולנד (TTF) עמד בשנת על $7.9, זינוק של 38% במחיר הגז לעומת מחיר הגז הממוצע בשנת 2017. הממוצע השנתי הגבוה מאז שנת 2014.
- במהלך השנה נסחר הגז הטבעי בהולנד בטווח של $27.2 -$6.3. בדומה לסחר בגז טבעי באנגליה, גם בהולנד נרשם השיא בתחילת חודש מרץ.
להלן טבלה השוואתית המתארת את מחירי הגז באירופה לעומת מחיר הגז בישראל בשנת 2018. בכחול, מדינות בהן הפקה משמעותית של גז (מקור נתונים – משרד האנרגיה, Bloomberg):
התפתחות מחירי הגז בשנה וחצי האחרונות: מחיר הגז בישראל מול מחיר הגז במפיקות הגז הגדולות באירופה ($/MMbtu, מקור נתונים – בלומברג, משרד האנרגיה)
מחירי גז בעולם: השוואה למדינות בעלות הפקה משמעותית מקומית של גז טבעי
מכיוון שאין משק גז אחד הדומה למשנהו ולכל משק גז מאפיינים ותתי-מאפיינים ספציפיים וייחודיים, בחלק זה של הסקירה נציג מחירי גז במדינות בעלות מאפיינים דומים לישראל על פי הקריטריונים הבאים: הפקת גז מקומית בכמות השווה או גדולה לכמות הגז המופקת בישראל, מדינות בהן קיימת הפקת גז ימית, מדינות בהן הפקה משמעותית של גז מקומי:
ארה"ב:
- ארה"ב הינה מפיקת וצרכנית הגז הטבעי הגדולה בעולם. היקף הפקת הגז במדינה גדול פי 70 מהיקף הפקת הגז הטבעי בישראל.
- מחיר הגז הממוצע במסוף הנרי האב בשנת 2018 עמד על $3.2, גבוה ב- 7% מהמחיר הממוצע בשנת 2017.
אוסטרליה:
- אוסטרליה היא יצואנית נטו של גז טבעי. היקף הפקת הגז במדינה עומד על מעל ל- 110 BCM בשנה (פי 11 יותר מבישראל).
- מחיר הגז הממוצע בנקודות הסחר העיקריות עמד בשנת 2018 על $6.3.
מצרים:
- מצרים היא צרכנית הגז הטבעי הגדולה באפריקה, עם נתח של כ- 40% מכלל צריכת הגז הטבעי ביבשת.
- מאז 2017 מחיר הגז עבור הפקת גז ממאגרים חדשים (למשל מאגר זור) הינו בטווח של 5.88$-4$.
תאילנד:
- הפקת הגז המקומית בתאילנד עומדת על 39 BCM ומהווה שלושה רבעים מאספקת הגז במדינה.
- מחיר הגז במהלך המחצית הראשונה של 2018 (עדיין לא פורסמו נתונים למחצית השנייה) הינו $6.67, עלייה של 13% לעומת מחיר הגז במחצית הראשונה של שנת 2017.
יחסית לשכר – מחירי הגז בישראל מהגבוהים בעולם.
איפה למשל אתה רואה מחירים נמוכים מבישראל?
תביא מספרים לא סיסמאות
אתחיל מהסוף. המחירים בארץ כמעט בכול תחום מהגבוהים בעולם. הן בערך מוחלט. המחירים עוד יותר גבוהים בערך יחסי…לשכר שאף אחד לא מציין זאת ..כי זה מאוד נוח לא ציין עובדה "קטנה" זו.
בערך מוחלט מחיר הגז בארץ נמוך ( לא בדקתי כי לא ממש מענין אותי) אבל במדינה שאין לה משאבי טבע. פתאום מתגלה משאב כזה אז לא יתכן בכלל להשוות את מחירו לשאר העולם. את הקשיים הישראלי לקוח מיום הקמת המדינה. עכשיו כשיש משהוא שאפשר להנות ממנו מספרים לנו המלומדים סיפורים על עלות הפקה ועל עלות חיפוש וכו. התמלוגים שהמדינה מקבלת מחברות הגז זו גניבת הציבור. כולנו לא יודעים לאן הכספים הולכים. בטח ובטח למטרות אידיאולוגיות. אם הכסף היה חוזר בצורה ישירה לציבור ללא קשר לזהות פוליטית זה היה הרבה יותר בריא. כרגע זו גניבת הציבור ושום הסברים מלומדים לא ישכנעו אותי זה לא כך.
מחיר הגז הטבעי בארץ נמוך הן באופן אבסולוטי והן ביחס לשכר.
לגבי המיסוי – המיסוי בארץ גבוה, ההחלטה לאן יילך הכסף היא החלטה פוליטית….כך זה בכל מקום שיש מיסוי גבוה. ברגע שמדינה צריכה להחליט מה לעשות עם כסף ממיסוי, זו כבר החלטה פוליטית.
ניתן להכין גז בישול מגז טבעי, על ידי שינוי ריכוזי הגזים בגז הטבעי. מעניין לדעת, כי לגז הבישול מוסיפים רכיב בשם אתיל מרקפטאן – זהו גז בעל ריח אופייני, המאפשר זיהוי של דליפת גז … מאתר פזגז
זה לא כזה פשוט כפי שאתה כותב…אתה מוזמן לקדם את העניין. מחיר הגז הטבעי זול משמעותית מהגפ"מ…
למה מתייחס המחיר שציינת? מחיר קוב לצרכן? מחיר גז לחברות הגז? נמק!
חברות הגז קונות את הגז מהמדינה בכ- 3 ש"ח לקוב ומוכרות את אותו הקוב בכ- 20 ש"ח בממוצע, מדוע מרווח השווק של קילו ליטר בנזין עומד על כ- 600 ש"ח ושל קילו ליטר גז עומד על 10,000ש"ח ?
קרטל הגז הנו אחד הקרטלים הגרועים במשק, אנשים זקנים בירושלים צריכים לקפוא מקור משום לשחמם דירת 3 חדרים כיום בגז עולה 1500 ש"ח לחודש, חצי מקצבת הזקנה שלו, כאשר אם מחירו היה ריאלי הוא אמור היה לשלם 300 ש"ח לכל היותר…
אתה מתייחס לגז ביתי בישראלי שהוא איננו גז טבעי.
הגז הביתי בישראל הוא גפ"מ (גז פחמימני מעובה) והוא נרכש מביתי הזיקוק.
גז טבעי זול יותר…
לו היה הכתב מסתכן בשבירת שתי ידיו כעונש על פירסום נתונים שקריים לא היה מספר לנו את סיפורי אשכנז.
עוד תגובה אופיינית של אדם שעבר שטיפת מוח עמוקה בדיסאינפורמציה….
איפה אתה רואה שקרים? יש לך נתונים אחרים שמראים תמונה שונה?
התשובה היא: ברור שאין לך, כי זו תמונת המצב.
אם יש לך, אתה מוזמן להביא…
ברגע שמדינה מפיקה בעצמה את כל הצרכים שלה המחיר יורד דרסטית כשמדובר במדינה שצריכה ליבא גז . ההבדל הוא בעלות השינוע של הגז. זו הסיבה שאירופה יש יבוא גז והמחיר גבוה ובאמריקה ודרום אמריקה שיש עודפי גז ,המחיר יותר נמוך.
אבל מה שלא הוגן הוא שהמדינה שינתה את התנאים והמיסוי אחרי התגליות וזה לא הוגן כלפי החברות שנכנסו לקידוחים במיסוי מסויים ואחר כך נידרשו לשלם יותר.
רק בארה"ב המחירים נמוכים יותר. בברזיל למשל, המחירים גבוהים יותר.
באוסטרליה גם המחירים גבוהים יותר….
אההם אההם, במקומך לא הייתי נעזר בטיעון הזה שכן תאלץ להתפתל בחוסר נוחות מובהק למול המצב בשכנתנו מצרים, ואפילו תאילנד.
אם במצרים גז נמכר ב 5$, וזו מדינת עולם 3, אז קשה להצדיק מחיר נמוך יותר לסחורה במדינה מערבית.
יחד עם זאת טוב לעודד תחרות בין ספקי הגז המקומי, וזה בדיוק מה שמתווה הגז עושה.
עד היום ישנו ספק אחד (תמר), וככזה מסוגל לגבות מחיר עודף. מהשנה הבאה יהיו 2 (תמר ולוייתן) ולכן אפשר לצפות לירידת מחיר מסויימת ובהמשך 3 ספקים (יתווסף אנרג'יאן, בתקווה שלא יקרו אצלו תקלות, זו בכ"ז פעם ראשונה שהוא עובד כאן במים עמוקים)
הגז שנמצע שייך לכל אזרחי המדינה
אזרחי ישראל צריכים לקבל תמלוגים
מדינת ישראל מקבלת בממוצע כ- 60% מהרווחים של הפרוייקטים
כתבה מגמתית. כנראה ממומנת. ישראל היא יצרנית גז. צריך היה להשוות ליצרנים אחרים ולא למחיר העולמי. היצרנית היחידה שמוזכרת היא ארה"ב ושם המחיר הוא כמעט חצי.
טעות בידיך.
בסקירה יש גם את: הולנד, אוסטרליה, אנגליה, מצרים, תאילנד – בכולם יש מחירים גבוהים מבישראל…
מציע לקרוא שוב
הם יצרנים נטו? או גם יבואנים כי הייצור קטן מהיבוא?
הולנד יצואנית נטו. באנגליה יש יצוא ויבוא, הפקה מקומית גבוהה ממחצית הכמות הנצרכת.
מי שמדבר על מגמתי
כל המאבק במתווה הגז שחלילה אם היה מצליח היה פוליטי מ א ועד ת
צריך מוח מעוות בכדי למנוע מאיתנו מאות מילארדים
מי שמכיר יותר לעומק את סיפור הגז רותח מזעם על מעללי השמאל
היה משול לאוסלו כלכלי – עוד אסון מבית היוצר של השמאל
הדוגל בשיטה הבולשביקית של
החרב והרוס הכל כדי שתגיע כמושיע
מה אתה משתלח ? מתווה הגז התקבל כפי שהימין החליט, אז מה ? ראית עד כה פרוטה שחוקה אחת ? בינתיים היו למדינה רק הוצאות על הזמנת ספינות השטח המפורסמות מטיסנקרופ ואמצעי הגנה אחרים. הכנסות לא ראינו.
רק אומר ש:
1. על פי נתוני משרד האנרגיה, מתחילת הפקת הגז מתמר ועד סוף 2017, נחסכו למשק 37 מיליארד ש"ח בעלויות אנרגיה (זה בערך מיליון ש"ח בשעה).
2. על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, מתחילת הפקת הגז מתמר ועד סוף 2017, צומצמו פליטות תחמוצות הגופרית ותחמוצות החנקן במשק ב- 62% ו- 50% בהתאמה – זה לבד שווה חיסכון של 14 מיליארד ש"ח בעלויות חיצוניות (אומדן הנזק מזיהום אוויר שנחסך).
3. הכנסות המדינה מתמלוגים בלבד (שכבת המיסוי הראשונה) הסתכמו ב- 4.3 מילארד ש"ח (זה על פי נתוני משרד האנרגיה) + ניתן להעריך כי כלל מס החברות ששולם בתקופה זו דומה בהיקפו לתמלוגים – כך שביחס זה משהו כמו 8.5-9 מיליארד ש"ח.
שקר.. כתבה ממומנת ע"י אינטרסנטים.
המחירים בישראל הכי יקרים ביחס לכל המדינות באירופה (בהתחשב בשכר) … ושכחתי לציין באירופה אין דבר כזה ארנונה, שזה עוד גניבה
המחירים לא יקרים ביחס לשכר באירופה – זו שטות. אתה מוזמן להביא נתונים שיפריכו זאת…
כבר מכיר את הסוג שהזה של האנשים…שאין מה לכתוב, שאין נתונים סותרים, אז רושמים שטויות….
מחירי הגז בישראל אכן נמוכים יחסית לאירופה (ויקרים משמעותית מבארה"ב.
מדינה חכמה ממנפת את זה על מנת לייצר יתרון תחרותי בתעשיות עתירות אנרגיה כגון בדים לא-ארוגים (שבהם אנחנו מתחרים באירופה מול תורכיה, הולנד, צרפת) או זכוכית מתוחכמת ליישומים איכותיים ועוד.
אם עלות הייצור נמוכה – ראוי שבנוסף למפיקי הגז (שזכותם ליהנות מתשואה להון של 15-25% בזיכיון שקיבלו) תיהנה המדינה כולה.
ואינני מתכוון לשלטונות המס, שבלי ספק תבזבז את הכסף על מטרות לא ראויות – אלא לתעשיות השונות, המעסיקות עשרות אלפי עובדים ומניעות את הכלכלה.
מסכים לחלוטין שצריך למנף את מחירי האנרגיה הנמוכים בישראל.
מפעלי תעשיה בישראל משלמים על גז טבעי פחות משמעותית ממקבילים באירופה.
כאן גם חשוב לציין כי מבחינת כמות אנרגיה, רוב התעשייה כבר עברה לגז טבעי (מפעלים גדולים). מבחינת כמות מפעלים, לצערי יש מאות מפעלים שעדיין לא חוברו לגז טבעי. לא בגלל מחיר האנרגיה, אלא בגלל הפרוצדורה והבירוקטיה הקיימת בנוגע לפיתוח והקמת תשתיות החלוקה (צנרת לחץ נמוך הדרושה בעבור צרכני גז קטנים ובינוניים).
ממתי באירופה אין ארנונה? ארנונה הוא מס מוניציפלי, מס של הרשות המקומית, ויש מלא ערים שגובים מס הכנסה גם.
לא משכנע. כי לא קיבלתי את הקשר בין מה שאומר המונה והכסף שאני משלם
בבית אתה משלם על גפ"מ לא על גז טבעי.
בבתים בישראל משתמשים כיום בגז פחממני מעובה) גפמ) שהוא תוצר של נפט. זה לא גז טבעי.
גז טבעי עולה פחות..
שקוף , כתבה מטעם רציו , נובל אנרגי ,תשובה חברים , שלא ימרחו אתכם עם העובדות הללו חברות
ק פ י ט ל י ס ט י ו ת נקודה . שכל מטרתן עשיית עושר עבור קבוצת אנשים מצומצמת ולא טובת המין האנושי מי העיניים שהם כך שלא יעבדו עליכם !
אם הם היו הומניים היו נותנים 70 אחוז מהגז לישראל חינם ולכל תושבי ישראל חינם , תחשבו לנסוע ברכב שלכם ולא לשלם כלום …לחמם מים בדוד ולחמם הבית בחימום בגז והכל הטוב הזה חינם….
הבעיה שהשיח בחברה היום הוא לא חברתי והוא רק כסף כסף עושר ללא אושר !
המחיר בארץ יקר. מה שכתוב כאן מעוות את המציאות.
מדינת ישראל נתנה זכיון למפיק גז שמוכר לה במחיר מופקע. בהנרי האב המחיר חצי.
כשקיבלנו גז מים טטיס קיבלנו בחצי. למה ? כי היה אלטרנטיבה זולה של פחם.
זוהי הסיבה למחיר הגז כי הוא בדיוק מתאים לפחם. כשהפחם ירד רצו להטיל עליו מס מלאכותי כדי שיעלה.
מפיקי הגז הרוויחו מכל הכיוונים. גם מוכרים במחיר מופקע וגם משלמים מס מצחיק.
(חידת היום: איפא שישינסקי ) אז אל תנסה לעבוד על מי שמהתחום.
שמח שאתה מ"התחום". עכשיו לעניין:
1. לגבי ארה"ב, מדובר אכן המקום היחיד אשר לאורך זמן מחיר הגז שם נמוך מהמחיר בישראל. זה בגלל פצלי הנפט והגז. אתה מוזמן להסתכל בסרטון הבא – https://energeticblog.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%96-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%94%D7%B4%D7%91/
2. המחיר מים תטיס כבר הגיע לסביב 4.5 דולר (וזה גם מאגר מיים רדודים עם עלות פיתוח משמעותית נמוכה לעומת תמר)
3. לגבי הפחם – המס הוא בגלל שהוא מזהם. לא קושר למחירו – כיום הכי זול לייצר חשמל באמצעות גז טבעי (יחפים) – זול גם מפחם.
אז אולי אתה מ"התחום", אבל בעניין של מחירי גז ופחם כנראה אתה לא כל כך מבין. בעיקר השטות שכבת לגבי המחירים בארה"ב…
מישהו עובד קשה מאוד לשכנע אותנו בערימות של שקרים
תוגבה אופיינית של אדם שעבר שטיפת מוח עמוקה בדיסאינפורמציה….
איפה אתה רואה שקרים? יש לך נתונים אחרים שמראים תמונה שונה?
התשובה היא: ברור שאין לך, כי זו תמונת המצב.
אם יש לך, אתה מוזמן להביא…
כתבה מעניינת, שמח לשמוע שאלו הנתונים המצויינים.
ד"א, מפחיד לראות את המשטמה העיוורת של הsמולנים בכל תחום…
זה נובע מכך שאנחנו קלפטוקרטיה. אם היו נותנים לנובל אנרג'י ולתשובה לעבוד לפי החוזה המקורי (שהם שומרים 80% מהגז בידיהם והמדינה מקבלת רק 20%) – אז היה להם אינטרס למכור. לכן המחירים לצרכן הישראלי היו ברצפה. סה"כ, הם לא ישתו ולא יאכלו את הגז וגם להוליך אותו לצד השני של העולם עולה להם הרבה כסף. למכור כאן ועכשיו הכי זול להם. ברגע שהמדינה בוחשת בקלחת, מתערבת והכי גרוע – גונבת את הגז מהמוצא החוקי שלו, מהאנשים שעבדו כדי למצוא אותו – הכסף הזה הרי לא יגיע לציבור. הכסף יגנב ע"י הפקידונים בדרך ואולי זרזיף של כמה גרושים באמת ילך למטרות טובות, כמו חינוך, רפואה וצבא אבל כמעט הכל ילך למטרות יותר נאותות, כמו וילה ורכב 4X4 לאיזה פקידון מושחת במשרד ראש הממשלה. הבעיה הזאת נקראית "resource curse" ובגלל זה באמריקה יש חוק שאדם שמוצא משהו – זה שייך לו. נקודה. בלי מגבלות. יש גם שם מס הכנסה, אבל מכסימום 10-20% וכך גם היה צריך להיות אצלנו. מה שהמדינה עשתה לנובל אנרג'י ולתשובה – זה פשוט פשע אבל יותר מפשע, זה ירי לעצמנו ברגלים – אנחנו רואים את התוצאה במחיר הגז ובכך שאף אחד לא מסכים יותר לחפש משאבי טבע בישראל.
כמה שהפשטות שלך מעידה על חוסר ידע, ממש כואב
איפה אתם חולמים מחיר גז טבעי בעולם 2.5 דולר ירידה משמעותית של 50 אחוז…
המחיר בישראל לא ירד בהתאמה הצרכנים בישראל משלמים יקר מאוד
מחיר הגז הטבעי בועלם הוא לא 2.5. זה מיתוס שגרמו לך לאמין בו. חוץ מבארה"ב (לפעמים) אין במעולם מחירים כאלו. מדוע המחירים בארה"ב זולים יותר? אתה מוזמן לצפות בסרטון – https://www.youtube.com/watch?v=gyW2lwIvlQY
אם אתה מכיר מקומות אחרים שבעולם שהמחיר בהן כזה נמוך, ולא מסבסדים שם את מחירי הגז – אשמח אם תעלה לכאן. ניחוש שלי, לא תמצא כאלו מקומות….
חיים יעקובוביץ – אתה כמובן צודק ב-100%. אם לדייק אז ישנם כמה תחומים בחיים בהם ישראל זולה יותר מאשר במדינות מפותחות
רבות אחרות, אבל בעקרון הטענה שהפכנו למדינה יקרה במיוחד נכונה והפערים כאן עצומים ופוגעים בציבור גדול.
לא הכל נמדד במספרים מוחלטים, העלויות האמיתיות מושפעות ממגוון הוצאות קבועות שנאלץ האזרח לשלם עבור שירותים נדרשים, שעלותם משתנה בדרך כלל כלפי מעלה מבלי שניתן לכך פיצוי בשכר ובהכנסות.
ככלכלן שבחן את סוגיית מתווה הגז אני מאמץ את מה שאמיר פירט ביחס למחירי הגז הטבעי בארה"ב אירופה וישראל. התמלוגים שהזכייניות משלמות למדינה (במט"ח) לא מגיעים בפועל לארץ אלא מושקעים בקרן שמורה בחו"ל נושאת רבית על מנת שלא להשפיע על שער החליפין בשוק המקומי ( כפי שקרה בהולנד). כספים אלה מהווים חלק מהכנסות המדינה ונלקחים בחשבון מבחינת החשבונאות הלאומית
אני משקיע גז ותיק שמחק לחלוטין הרבה השקעות קידוחים ב-"ישראמקו", ב-"שדות נפט" ועוד .
מנהל הבנק שלי השתגע בזמנו איך אני משקיע בתחום כל כל הזוי.
תשובתי היתה זו השריטה שלי אם יש סיכוי של אחד למליון שימצאו אז אני רוצה להיות שם.
הסיכון היה מטורף כך גם ההפסדים.
אלפי אנשים קשי יום הפסידו בישראמקו למשל המון המון כסף כשה "אניית הקידוח לא הגיעה בסוף" או שנתגלו "סימני נפט" בלבד (ימי ג'ו אלמליח "יוסף (ג'ו) אלמליח, מלך חיפושי הנפט הישראלי של שנות השמונים והתשעים. אלמליח היה בעליהן של חברות החיפושים י.ו.א.ל, ישראמקו ופספורט, והוא שיגע את חובבי הספקולציות של אותם ימים עם קידוחי נפט שהעלו ברובם חרס והותירו משקיעים מופסדים רבים" מתוך כתבה בכלכליסט).
לנגוצקי למשל היה לזכרוני מנהל חברת הנפט הלאומית חנ"ל שלא הצליחה למצוא. המדינה נכשלה וביאושה עודדה אנשים שכמותי להשקיע ונתנה למשוגעים שמוכנים להסתכן זיכיוות חיפוש בתקווה שאם נמצא זה יהיה מאד מאד כדאי.
והינה יום אחד החלום ההזוי התגשם ומצאו גאז.
ואז באו כל החזירים בתואנות הזויות שזה משאב לאומי וגם להם מגיע.
והרי יכולתם לקנות מניות ולהסתכן בדיוק כמוני אבל לפני הגילוי צחקתם עלי וטענתם שאני הזוי שאני משקיע בתחום והנה כשסוף סוף זה קרה שיניתם למפרע את החוקים נכנסתם לכיס שלי ולמעשה שדדתם אותי ואת שכמותי (הלאמה) .
זה הסיפור האמיתי כולו על רגל אחת.
צודק ב 200 %
אבל לך תסביר זאת לשודדי הגז הבולשביקים
על מה שעשה שטייניץ עם מתווה הגז שהצילנו מאוסלו כלכלי מגיע לו
את פרס ישראל
"גז טבעי "
כצרכן של פזגז אני משלם 8.3 ש"ח לקג
שזה נחשב לזול
אז איך גז טבעי קשור לצרכן הפרטי?
הגז שאתה רוכש מפזגז הוא גז פחממני מעובה (גפ"מ) ולא גז טבעי. המקור של הגפ"מ הוא נפט.
הגז הטבעי זול יותר, אך כיום הגז הטבעי עדיין כמעט ולא נמצא בשימוש במשקי הבית בישראל.
באירופה וארה"ב משמש הגז לצריכה בייתית לחימום הבית ולחימום מים והצריכה שלו גבוהה מאוד ע"ח חשמל. בישראל לעומת זאת כמעט ולא צורכים גז ולכן התחשיב וההשלכות שלו שונים חגמרי מאשר במדינות מפותחות
חבו עוד כמה שנים. כדי להביא גז הביתה צריך צנרת חדשה עד לבית. התשתיות הנדרשות הן אדירות ופרויקט הרכבת הקלה בת"א יחשב לגן ילדים לעומתן. אחר כך נצטרך כולנו להחליף את דודי המים, להתאים את תנורי הבישול ולהחליף את מערכות החימום. עדיף להפריט את חברת החשמל ולקבל חש מ"ל זול יותר
הגז הטבעי יגיע לשכנות חדשות. לא ישנות.
צודק 100%
כתבה מעניינת ואפשר ללמוד הרבה דווקא מהתגובות.
צד אחד ענייני -שנותן מספרים .
וצד שני שזורק סיסמאות בלי שום אסמכתא…
תודה אמיר .
כל יום לומדים משהו חדש
אמיר, להבנתי אתה עובד בתעשיית הגז הטבעי, ותפקידך הוא להכיר את הנתונים.
אם כך, אודה אם תוכל לפרט לנו את הנתונים הבאים:
1. נא פרט לנו באילו מדינות נוספות בעולם יש מאגרים הגדולים בהרבה מהצריכה המקומית.
2. מתוך מדינות אלו, באילו מדינות רוב גדול של ההפקה נעשית קרוב לחוף
3. מתוך מדינות אלו, נא פרט מה היה מחיר הגז הממוצע בשנת 2018 בחוזים ארוכי טווח, שמהווים כמעט את כל הצריכה בשוק שלנו.
תודה.
שלום אייל,
1. יש לא מעט מדינות בהן יש רזרבות גז הגדולות מהקפי הצריכה המקומית (לשנים). למשל – ארה"ב, רוסיה, אירן, הולנד, נורווגיה, אוסטרליה ועוד
2. עיקר הפקת הגז בעולם הוא ביבשה ולא בים.
3. בארה"ב המחירים בשנת 2018 היו זולים מבישראל. ברוסיה ואירן גם (שם הגז הוא מסובסד). בהולנד נורווגיה ואוסטרליה המחירים היו גבוהים מבישראל.
אכין סקירה רחבה יותר עם עוד מדינות ואפרסם.
תיאור מדויק של המציאות